sep
Herdenking WO2

De eerste restanten van de Engelse Short Stirling-bommenwerper zijn woensdag in Pey opgegraven.

Tot dusver zijn er vier motoren, delen van een landingsgestel en honderden andere onderdelen van het vliegtuig gevonden.
Stoffelijke resten
De kans is zeer klein dat er nog stoffelijke resten worden gevonden bij de bommenwerper in Pey. Bergers zijn teleurgesteld dat alleen motoren, het landingsgestel en honderden stukken van het toestel zijn blootgelegd.
Geborgen
Bij abdij Lilbosch in Pey worden de opgravingswerkzaamheden uitgevoerd waar de Stirling tijdens de Tweede Wereldoorlog op 10 september 1942 neerstortte. Het is de eerste van zeker dertig tot vijftig vliegtuigwrakken in heel Nederland die de komende jaren geborgen worden. In alle gevallen liggen vermoedelijk ook nog de stoffelijke resten van de bemanning in de grond.

Onderdelen Short Stirling

Related Posts