Foto Sherman Tank
nov
Herdenking WO2

Liberty Tour Echt-Susteren

In het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari 2020 zal er in de gemeente Echt-Susteren op feestelijke wijze met tal van activiteiten aandacht worden geschonken aan de bevrijding van de gemeente die 75 jaar geleden plaatsvond. 

Op zondag 19 januari 2020 staat tijdens de middaguren een indrukwekkende Liberty Tour op het programma met deelname van ca. 50 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap Geallieerde/Duitse re-enactors (groepen die soldaten uit die tijd uitbeelden). Deze historische stoet zal langs alle kerkdorpen in onze gemeente trekken. De route en verwachte doorkomsttijden per kern worden te zijner tijd bekend gemaakt. 

Vertrek en aankomst van de stoet vindt plaats op de Nieuwe Markt in Echt. Bij aankomst van de stoet in Echt sluiten een Sherman Tank en muziekgezelschappen aan.  Op de Nieuwe Markt
worden de voertuigen, voorafgegaan door een Schotse pipeband, tijdens een defilé onthaald, waarna de voertuigen in opstelling getoond worden.

Related Posts