dec
Herdenking WO2

Op zondag 22 december 2019 opent het Museum van de Vrouw de nieuwe tentoonstelling Stille kracht. 

Stille kracht: de oorlog in de mens belicht het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit verschillende perspectieven. Centraal in de tentoonstelling staan de verhalen van overlevenden, mannen en vrouwen uit Limburg, die de oorlog als kind of als jongvolwassene meemaakten.

Opgroeien in de Tweede Wereldoorlog

Hoe beleefde een kind de oorlog, hoe was het om te moeten schuilen voor bombardementen, te evacueren, onderduikers in huis te hebben of verliefd te worden op een Duitser, een Engelsman of Amerikaan. De tentoonstelling informeert de bezoeker over gewone dagelijkse zaken.

De tentoonstelling is van 22 december 2019 tot en met 1 december 2020 te bezoeken. Gedurende die periode zijn er verschillende activiteiten, zoals lezingen, presentaties en workshops.

Meer informatie treft u op https://www.museumvandevrouw.nl/

 

Related Posts