dec
Herdenking WO2

Verhalend en rijmend terugblikken op het verleden

“Vrijheid betekent voor mij respect en dankbaarheid”.

Sara is 15 jaar oud en schrijfster van verhalen en gedichten over de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Al sinds ze zich kan herinneren schrijft Sara verhalen. Haar eerste Twee Wereldoorlog verhaal schreef zij, geïnspireerd door de hobby van haar broer en vader: re-enactment. Re-enactment is het uitbeelden van het leven van soldaten ten tijde van de oorlog. Hoe meer Sara van re-enactment meekreeg als kind, hoe interessanter zij het vond.

In 2018 ging Sara voor het eerst in uniform van die tijd mee naar een re-enactment evenement. De indrukken die zij daar opdeed zijn voor haar doorslaggevend geweest om over het onderwerp te schrijven en dit te blijven doen.

In de gemeente vieren we in januari dat 75 jaar geleden de bevrijding plaatsvond. Met haar stukken en voordrachten hoopt Sara een mooie bijdrage te leveren aan deze gebeurtenis. Voor haar betekent vrijheid respect en dankbaarheid. Respect voor die strijders die gevochten hebben om te zorgen dat zij dat niet hoeft te doen. Dankbaarheid aan personen die helaas hun leven hebben verloren, omdat ze onze vrijheid belangrijk genoeg vonden om voor te steren. Vrijheid betekent voor Sara: kunnen zijn wie je bent, zonder dat iemand je kan dwingen om te veranderen.

Don’t Favour the Fallen
When life slips away
And trust me boys it might
You won’t hear what hit you
Or see a big, white light
You’ll just be dead
Easy as it may sound
Your body all that’s left
Hitting the harsh, dirty ground
Of course you can tell yourself
Someone’ll perhaps care
That once you are buried
Your friends will all be there
Or you can make yourself believe
You’ll be reunited one day
That your lonely, wooden cross
Hidden somewhere far away
Might be found and dug up
Allowing you to lay to rest
In between those you love
And those whom you know best
Either way
As I always said
I favour those alive
Over those who are dead

Meer van Sara’s werken lezen? Neem dan een kijkje op haar website sarasstories.eu

Related Posts