jan
Herdenking WO2

Susteren viert 75 jaar bevrijding op 17 januari

Susteren – Na ongeveer een half jaar geleden van zijn sokkel te zijn gehaald, wordt het gerenoveerde kanon van Susteren op vrijdag 17 januari a.s. tijdens een korte ceremonie officieel gepresenteerd. Het is dan precies 75 jaar geleden dat de kern Susteren de bevrijders mocht begroeten. Weliswaar was het een zeer klein aantal inwoners dat het evacuatiebevel van de Duitse bezetter in november 1944 had genegeerd, maar de lang verwachtte vrijheid was eindelijk een feit. De kernen Baakhoven en Dieteren mochten hun bevrijding al vieren op respectievelijk 15 en 16 januari 1945.

Programma
Op vrijdag 17 januari is een ieder vanaf 18.30 uur van harte uitgenodigd om de officiële presentatie bij te wonen in het paviljoen op het Raadhuisplein in Susteren. Om klokslag 19.00 uur start het programma, waarbij de toespraken muzikaal omlijst worden door passende muziek. O.a. burgemeester Hessels en wethouder Pustjens zullen het woord voeren en de slagwerkgroep van Harmonie St. Cecilia zal op passende wijze acte de présence geven. De bijeenkomst wordt afgesloten met het blazen van de Last Post en een minuut stilte om alle oorlogsslachtoffers te herdenken.

Liberty Party
Aansluitend aan de officiële bijeenkomst, gaat vanaf 20.30 uur de Liberty Party met medewerking van de Feurthstreet Lumber Factory Jazzband van start om de bevrijding te vieren. De Feurthstreet Lumber Factory (FLF) met topzangeres Linda Koolen is een innemende en gezellige jazzband, bestaande uit een groep gelouterde muzikanten die met veel plezier en enthousiasme oude stijl Jazz / New Orleans Jazz spelen. De band heeft een uitstekende naam en staat van dienst in binnen en buitenland. Daarbij gaan ze elke muzikale uitdaging aan. Van een kleinschalig privéfeest tot en met de aanstaande Liberty Party!

Vrijdag 17 januari herdenken wij niet alleen de herkregen vrijheid, maar vieren wij die vrijheid met gepaste trots.

Beide activiteiten vinden plaats in het paviljoen op het Raadhuisplein in Susteren. De toegang is gratis en u bent van harte welkom!

Vier samen de vrijheid!

Related Posts