jan
Herdenking WO2

‘The Battle of Baakhoven’

Tijdens het herdenkingsweekend is op het terrein van Schutterij St. Sebastianus Susteren nabij de Baakhoverweg een heus militair bivak ingericht. Zo’n 60 re-enactors beelden dan Britse en Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog uit. Van 14.30 tot 15.30 uur kan het publiek getuige zijn van ‘The Battle of Baakhoven’ (De slag van Baakhoven). Op een nabij het bivak gelegen terrein hebben de Duitse troepen versterkingen aangebracht in de hoop de Britse opmars te kunnen tegenhouden. Komend vanaf de Baakhoverweg zullen de Britten er alles aan doen om dit strategisch belangrijke punt op de Duitsers te veroveren, waarmee de weg kan worden vrijgemaakt voor de bevrijding van Susteren en Echt.

Het bivak is voor het publiek geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 15.30 tot 17.30 uur. In het gebouw van de Schutterij kan een drankje en/of een snack worden genuttigd.  De toegangswegen naar het bivak zijn voor auto’s afgesloten. Bezoekers wordt verzocht te voet of per fiets naar het bivak te komen. Parkeren van auto’s is mogelijk nabij de accommodatie van Sportclub Susteren.

Related Posts