jan
Herdenking WO2

Uitnodiging Herdenkingsconcert 75 jaar bevrijding

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Dieteren is op 16 januari 1945 bevrijd.

Als Fanfare Eendracht Dieteren hebben we voor 2020 dan ook gekozen om ons jaarlijkse Champagneconcert in te ruilen voor een bijzonder concert: 75 jaar bevrijding. En wel op 19 januari a.s. Hiermee kunnen we dan ook muzikaal stilstaan bij deze zeer belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis.

Programma

  • 13:45 uur vertrekken we samen vanaf de Koppel naar onze kerk. Om gezamenlijk de daar passerende Liberty tour te aanschouwen. Een tour met deelname van ca 50 oude legervoertuigen (Jeeps, Dodges, trucks, motoren etc.) uit de Tweede Wereldoorlog en een gezelschap geallieerde/Duitse re-enactors. Aansluitend lopen we weer terug naar Gemeenschapshuis de Koppel
  • Hier zal het muzikale gedeelte worden ingevuld door de optredens van
    • Jeugdfanfare de Crescendo’s olv Ankie Mofers
    • Drumband Fanfare Eendracht olv Stan Beckers
    • Fanfare Eendracht Dieteren olv Bart Deckers

U kunt onder meer luisteren naar muziek over Anne Frank, Schindler’s List, Soldaat van Oranje, Band of Brothers, Give us peace, A Brand New  Day en  Silent Heroes. Naast de muzikale klanken worden ondersteunende beelden getoond, waardoor alles nog intenser kan worden beleefd. Tijdens één van de wisselingen zullen de bezoekers ook getrakteerd worden op een passende versnapering.

Om ook de Dieterse bevolking, van jong tot oud, kennis te laten maken met de gebeurtenissen 75 jaar geleden zijn we zeer verheugd dat we, in samenwerking met de Dorpsraad Dieteren, een zeer bijzondere film mogen presenteren met unieke beelden van de bevrijding van Dieteren e.o. Beelden die vele mensen waarschijnlijk nog nooit hebben gezien en pakkend weergeven wat de mensen destijds hebben moeten doormaken. Gegarandeerd een unieke vertoning die veel indruk  zal maken.

We heten iedereen van harte welkom op deze muzikale middag. Om te vieren dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven, maar ook moeten terugkijken naar wat (eigenlijk) nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden in ons eigen Dieteren.

Tot ziens op zondagmiddag 19 januari, 13:45 uur in Gemeenschapshuis de Koppel.

Bekijk hier: Aanvullende informatie

Related Posts