De bergingslocatie van de Short Stirling bezoeken

Lijkt het u interessant om de bergingslocatie te bezoeken? Dat kan, want op zaterdag 28 september van 14:30 uur tot 18:00 uur en op zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 18:00 zijn er bezoekersdagen. Dan is de berging opengesteld voor publiek.

Houd er rekening mee dat de bergingslocatie niet met de auto toegankelijk is.

Houd er rekening mee dat de bergingslocatie niet met de auto toegankelijk is vanwege o.a. de verkeersveiligheid en het parkeergebrek bij de abdij. De toegangsweg richting de abdij is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en verkeersregelaars worden ingezet.

Met de auto?
Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het parkeerterrein van ‘Leisurepark In de Bandert’ (Bandertlaan in Echt). Vanuit de invalswegen van Echt wordt de route naar het parkeerterrein met bebording aangegeven (volg 1). 

Vanaf dit parkeerterrein rijdt iedere 15 à 20 minuten een pendelbus naar de bergingslocatie. De laatste bus naar de locatie rijdt om 17.00 uur. De laatste bus vanaf de bergingslocatie naar het parkeerterrein in de Bandert vertrekt om 18.15 uur. Houd u hier a.u.b. rekening mee (het is  3,5 km lopen!)

Op het parkeerterrein worden eveneens verkeersregelaars ingezet om verkeerstromen in goede banen te leiden en bezoekers te verwijzen naar de opstapplek. Deze opstapplek wordt met een bord aangeduid.

Tip: Check uw route voor u vertrekt op de website van A naar Beter.

Met het openbaar vervoer
U kunt ook gebruik maken van de trein naar NS-station Echt. Vanaf het station is een looproute met bebording aangegeven richting de pendelbussen op het parkeerterrein in de Bandert (+/-15 min lopen).

Te fiets of te voet
Uiteraard kunt u ook met de fiets of te voet de bergingslocatie tijdens de kijkersdagen bezoeken. De fiets kunt u stallen op het parkeerterrein voor de abdij (zie onderstaande foto). Dit wordt ter plaatse aangeduid.

FietsenstallingLilbosch_800px

De bergingslocatie en ook de bezoekerstent liggen in een akkerland. De toegangsweg ernaar toe is voorzien van rijplaten. Om hiervan een beeld te vormen, zie onderstaande foto. Houd hier bij uw bezoek a.u.b. rekening mee.

Pad kijkdag_600px

Tot slot
Wij verwachten, zeker bij goed weer, een grote toeloop van bezoekers. Wij proberen dit als gemeente en betrokken partijen natuurlijk goed te coördineren. Mocht u langer op een bus moeten wachten of gaat de doorstroming in de bezoekerstent langzamer dan verwacht, dan vragen wij uw begrip hiervoor! Met zijn allen proberen we er een mooie dag(en) van te maken!